-Hjälpa till!!

Har du också blivit frustrerad över att dina barn vill vara med? Är det en utmaning att komma på idéer på vad barnen ska göra när du vill göra något annat? Här är några tankar om hur vi gör hemma hos oss.

Ofta säger våran tvååring: Ana hjälpa till!! Hon har diverse förslag på hur hon kan få vara delaktig och närvarande i vardagslivet. Och steg för steg lär vi oss leva livet tillsammans. Som så ofta är min hustru många steg före mig.

Så när det är måndag och jag som pastor har ledig dag är det ofta dags att tvätta kläder. Då vill storasyster såklart vara med. Och ofta får hon det, så det blir en utflykt till tvättstugan. Visst finns det en del risker (tvättmedel, vassa hörn, smuts och så vidare), men det är framför allt väldigt trevligt att göra saker ihop. Hon har med tiden blivit riktigt duktig på att hänga strumpor på tork.

Viktigast är att dela livet. Inte att allt ska gå så effektivt (ja, jag har tänkt så massor av gånger) utan att vi faktiskt i allt det som är livet dela det vi är och har tillsammans.

Jag kommer med glädje ihåg hur pojken som jag bodde tillsammans med i kollektiv (och ja, hans föräldrar bodde också där 😉 ) brukade stå på en stol och skölja disken. Nu är det min dotter som är i den åldern så att hon får vara med och hjälpa till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *