Med familjen – på pastorskonferens

Vad gör du när jobbet skickar iväg dig på konferens, resa och frånvaro från hemmet och familjen?? Tar du det som en förmån och en chans att få lite egentid och vila från allt med barn och bestyr? Allting beror ju förstås på var, när och hur. Men så här gjorde vi i veckan.

Den gångna veckan hade Evangeliska Frikyrkan medarbetarkonferens i Örebro. Som pastor var jag inbjuden till dessa inspirerande och utmanande dagar. Konferensen var verkligen fantastiskt bra och handlade om att Gud har en vision, en mission, ett uppdrag i vilket vi får dras in i och vara delaktiga. Förutom undervisning, bön och tillbedjan, samtalsgrupper så pratade vi. Det var välbehövligt att med de korta promenader jag tog morgon och kväll, för då var det i alla fall tyst. När många människor träffas som delar mycket av hjärta, vision och annat så kan jag lova att det pratas hela tiden.

Inför att jag skulle planera denna resa stod vi inför följande. Som familj skulle det betyda flera dagar och nätter utan att vi fick vara tillsammans och dela livet. Efter en hel del funderande kom vi fram till att det bästa för oss alla var att vi åkte – allihopa. Till detta kan tilläggas att vi Örebro har många vänner, fler än vi hann träffa, så vi hade människor att som gav oss sängar att sova i, mycket mat och gladde oss med sin närvaro.

Jag utmanas som make och pappa till hur ofta våra jobb drar i oss och delar upp våra liv i olika delar. Risken finns att vi tacksamt tar emot tjänsteresor, affärsluncher etc. som om det är det enda alternativet. Nu har ju jag ingen aning om ditt liv och arbete, men jag skulle vilja föreslå att alltid tänka in din familj i alla planer du eller andra gör för dig. För allt vi gör påverkar dem. Och eftersom vi är en del av varandras liv, tycker jag att vi verkligen ska ta ställning för dem så långt det är möjligt.

Naturligtvis går det inte att ta med fru och barn på alla resor, mer om sådant snart. Men jag är tacksam att det gick denna gången. Från blöjbyten och välling till Andens roll i att visa världen vem Jesus är. Det är en bra kombination! 😉
\o/
Daniel

2 reaktioner på ”Med familjen – på pastorskonferens

 1. Hej Daniel, äntligen tog jag chansen att klicka in på din sida. Detta är just något som jag och Tobbe kämpar lite med. Hur kan vi dela varandras vardag och jobb när det ibland innebär en hel del extra stress och tålamod? När jag skriver det så syftar jag just på den grejen att ta med barnen på diverse grejer. Vi har några förebilder som sällan delar på sig och som allt som ofta har med sig sina barn. Jag förstår bara inte hur de lyckas hålla blodtrycket på normal nivå…
  Allt gott,
  Linnea

 2. Hej Linnea!

  Tack för din kommentar. Visst är det så att vi alla har olika inställningar, det är ju inget problem i sig. Jag tror att det precis som du skriver handlar om att hitta sin väg för det vi önskar – liv tillsammans, med rimligt blodtryck 😉

  Guds välsignelse ända till er !
  Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *