Dela med dig!

Generositet och gästfrihet är två egenskaper som ger mig många och väldigt goda minnen. Jag kommer att tänka på alla dem som haft öppna hem, liv och som delat med sig av allt möjligt. Som bjudit både till bords och på andra sätt. Det har uppmuntrat och hjälp mig och andra på vandringen som kallas livet. Så tror jag att det är att vara en människa som följer Jesus; vi blir alltmer indragna i förmånen att få dela som gåva vad vi har fått som gåva. (Matt 10:8, Apg 20:35) Att dela med sig är att likna Gud – för han ger alltid av allt sitt goda till alla! Ja, han är en riktig slösare!

Som förälder är det på liknande sätt. Vi är förebilder, speciellt för nästa generation. Våra liv behöver vara en resurs med erfarenheter, berättelser, stöd och annat som vi delar med oss till våra barn, deras vänner och så vidare. Detta betyder inte att vi måste kunna allt, men att vi är generösa med de vi är, vad vi gjort fel och vad som gått bra, och med vad vi har.

Att bli pappa eller mamma innebär ju ofrånkomligen ett ansvar. Barnkläder och möbler ska fixas. Allt detta kostar pengar. Tack och lov bor vi en del av världen som har så väldigt gott ställt. Vi kan vara med och förändra livsvillkoren för många andra genom att ha fadderbarn (till exempel Barnhjälpen eller Compassion) eller genom att stötta organisationer som förvandlar liv (som din lokala församling, Evangeliska Frikyrkan, Ge för livet och Hoppets stjärna).

De allra flesta här i Sverige har för mycket, mer än vad vi behöver. Då är det bra att det finns bytesdagar som i St Perskyrkan eller second hand butiker, som till exempel Ge Vidare som vi i Korskyrkan Uppsala har. Och så är det bra att vi som har barn kan ge vidare av allt sådant som blivit välanvänt, urvuxet… men som någon annan kan glädjas över. Det som inte kan användas i ett hem får skickas till nästa. Ett mycket bra sätt att ta vara på saker, miljön och tänka på varandra. För ofta håller kläder (särskilt i de minsta storlekarna, innan barnen börjat med vilda utelekar) och andra grejer under lång tid. Så påminns jag ofta över bilbarnstolar, kläder, leksaker, möbler, barnvagnar och en massa andra saker med initialer som

FH AS LF JL EE NH HL

Vi är så tacksamma till alla de familjerna som delat med sig. Så hoppas jag att vi också ska fortsätta leva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *