Lova Herren, alla åldrar

Ett sätt att leva med Gud i vardagen är att sjunga och att lova honom. Det kan vara på bilturen, i hemmet eller på promenaden. A´capella, med cd-skiva eller spotify… varianter finns så det räcker. Genom att göra så får vi och våra barn något väldigt positivt i våra liv; fokus sätts rätt, viktiga sanningar uttrycks och blir till en naturlig del av våra liv. Barn har en naturlig förmåga att lära in och uttrycka det som de lärt sig. Äldsta dottern imponerar ständigt med sin förmåga att sjunga och uttrycka sig. Ofta lovsjunger vi med många sånger vid läggdags, och kombinerar med hjulen på bussen och Pippi Långstrump.

Vad som fungerar kan ju vara väldigt olika och beror ju dels på vad vi har tillgång till och vad vi gillar. Här kommer våra tre favorit skivor:

DSC_4986

 • Kompis Lovsång – Andreas Tärnvind
  Massor med medryckande sånger, kärnfulla texter som uttrycker både glädje, innerlighet och tacksamhet. Tärnvind har haft fantastiska barnmöten (Kompis Talkshow) på många håll och på denna skiva får barnen verkligen vara med och lovsjunga vår vän Jesus.
  (Kolla även in Äventyr i Gamla Testamentet 1 och 2 på Spotify, då under namnet Andreas Petersson.)

 

DSC_4987

 •  Hopp – Niklas Hallman, Vilket Liv
  Denna skiva blandar lugna och fartfyllda låtar. Sången Ett Mästerverk har vi lyssnat på och sjungit säkert flera hundra gånger. Hallman har en underbar förmåga att formulera tron på Jesus på ett enkelt och samtidigt uttrycksfullt sätt, som till exempel i nämnda sången: Han tog plats i sin egen saga, världshistoriens författare. Han kom hit för att visa hur du hittar hem.

DSC_4988

 • Min idol – Emmy & Ella
  Systrarna är några av de barnartister som finns i vårt land och de kommer från en riktig musiksläkt. Sångerna fastnar i tanke och hjärta, och uttrycker glädjen i livet med Jesus och med andra människor. Visar på att vi är skapade underbara av vår Gud, att vi har så mycket att vara tacksamma för.

Lova Herren. Ja, det vill vi göra. Alla killar, alla tjejer, alla får vi vara med. Lova Herren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *