Ondska, elände och annat skrämmande

Världen är full av fruktansvärda situationer. Krig, svält, utanförskap. Ensamhet, arbetslöshet, mobbing. Orättvisor, orättfärdighet. Våld, förtryck, övergrepp. Jorden plågas och lider. Människor hamnar mellan stolarna, vilket visar att även samhällen som har mycket resurser saknar handlingen och kärleken för att ta hand om varandra. Friheten som delar av världens befolkning sägs ha är egentligen inte en sann frihet. Diagnosen är mycket dyster. Minst sagt.

Nyhetsrapporteringar, samtal mellan människor, mångas känsla inför livet är uppfylld av all denna ondska, av eländet som råder över så många sammanhang och personer. Hopplöshet är inte en ovanlig känsla inför livet och för våra möjligheter. Även unga människor kan vara uppgivna och sakna mål och drömmar. I många fall är det de yngsta som är mest utsatta.

Mitt i allt detta undrar jag: Vart ska vi gå? Kan vi göra någonting alls, eller är det försent? Finns det något hopp på riktigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *