Se ljuvligheten omkring oss

Nu byts mörker ut mot ljus. Smuts städas bort, trädgårdsmöbler plockas fram. Hela jorden suckar, står som i väntan.

Vi nordeuropéer hittar väldigt ofta anknytning till naturen och de årstidsskiftningar som vi omges av. Helt naturligt när vi bor där vi gör. Samtidigt som detta är så vackert och fascinerande, finns det också de som flyr. Så olika är vi, och så skilda möjligheter har vi fått. Det är inte det minsta rättvist.

DSC_4995
Ute med mina döttrar och kollar på fåglar som bygger bo, grönska som framträder och kvistar med vide.

Men tänk om vi mitt i allt detta lite mer kunde ta vara på nuet. Tacka och glädjas. Berätta om den som skapat träden vars liv liksom övervintrar i väntan på vårens solstrålar. Och då helt plötsligt låter dem spricka ut, grönska, förvandla. Ge ord åt hur spännande det är med fåglar som bygger bon för sina ungar, som letar mat och kvittrar. Titta på det som hela tiden händer runt omkring oss, stanna upp på vägen vi går.

Så tänker jag att vi alltid får vara med och vänta på den som en dag ska komma och uppfylla allt med det ljus och den kärlek som vi redan nu kan få ta emot och ge vidare.

Kom Herre Jesus, kom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *