Tålamod och längtan

Den människa som vill leva i relation behöver kommunicera. Att lära sig detta kräver både tid, mod, samtal – och tystnad. Livet som lärjunge till Jesus handlar också om detta, övningen i kärlekens uppmärksamhet. Lyssnadet till Guds röst, varandet i Herrens närvaro och om att uttrycka vår längtan, frågor och tacksamhet.

DSC_5025

För att växa i relation behövs tid och plats. Som småbarnsförälder är dessa väldigt annorlunda mot både parliv och singeltid. Joel Halldorf lyckas i sin andaktsbok Tålamod och längtan – 30 texter om vuxen tro (Argument) ge oerhört mycket med korta, tänkvärda texter, som går att läsa om och om igen. De ger liv genom att koppla mitt liv emot Gud. De ger perspektiv, hjälper mig att se Herren och hans vägar i denna världen. De föder längtan, väcker bön och för mig vidare på livsvandringen med Jesus. Som småbarnsföräldrar finns igenkänning och konkreta bilder för våra liv.

Oavsett hur livet ser ut och vilken situation vi befinner oss i så vill Gud vara, tala och göra. Genom denna bok får jag hjälp med detta väsentliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *