TV gudstjänst – också för barnfamiljer

Jag tror att vi alla behöver goda vanor. Genom ett beslut om riktning kan vägen bli mycket lättare att gå, särskilt när utmaningarna kommer och distraktionerna blir allt flera. För livet är inte alltid en ljuvlig dans – den innehåller också sjukdom, pustande, ordnande och allt det som ingår i vår vardag.

Med goda vanor, ja till och med heliga vanor, kan vi bli och förbli de som vi är skapade att vara. Det kan hjälpa oss finna skydd och bevara friden för oss som familjer och personer. Så kan vi få vara med och göra det som Gud redan från början bestämt oss till (Ef 2:10). För vi måste inte göra allt som grannar, vänner och arbetskamrater gör. Ännu viktigare är att vara de vi är och leva våra liv utifrån det.

I vår familj har vi valt att prioritera söndagens gudstjänst. Vi tror att det är viktigt för oss och våra barn att tillsammans fira Guds härlighet, seger och makt och att få vara med andra människor som vill följa Jesus. Beslutet hjälper oss att gå vidare på vägen som Guds barn. Lärjungaskap handlar först och främst om att vara med och ge, mer än att få ta emot från andra personer, även om allt givande har sin grund i att Gud har älskat oss först (Matt 10:8, Apg 20:35, 1 Joh 4:7-11). Vi försöker självklart också i vårt hem och genom gemenskapen med andra leva livet med Herren Gud, och se hur vägen ser ut när vi går med Jesus, leds av Anden så att han får uppenbara sin godhet och kärlek, vilken vi får vara med och dela vidare.

Härom söndagen blev det dock inte som vi tänkt i vår grundplan. Vi var trötta och krassliga, så vi stannade hemma och tittade på en gudstjänst på SVT-play. Den visade sig passa bra för hela familjen, mer än jag hade tänkt mig innan. Så även om det inte alltid blir som vi tänkt oss, finns det vägar för livet med Gud. Herren som är Immanu El – Gud med oss – mitt i det som är just våra liv. Det gäller både när det mesta fungerar och när vi är sjuka och bara vill ligga kvar under täcket och sova vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *