Guds planer för familj och församling

DSC_5218
2 oktober 2015 – Avslutning

Det är så varmt i solen att vi sitter utan jackor utomhus och kan samtala om föräldraskap och äktenskap, med alla dess frustrationer och fantastiska möjligheter. Kåfalla är så vackert, det vet vi eftersom det varit platsen för alla samlingar i Evangeliska Frikyrkans Familjelivsutbildning. Till denna utbildning har vi kommit eftersom det i våra församlingar finns många människor i unga år, personer som lever tillsammans med varandra och som är föräldrar. Tänk så bra att det då ges utrustning, utmaning och hjälp för att på bästa sätt hantera denna verklighet. Genom föreläsningar, bokläsning och samtal utifrån densamma, konstant delande av erfarenheter, drömmar och misslyckanden med varandra under kurstillfällena, samt praktiska övningar i församlingen har vi tagit steg för barnen, familjerna, församlingarna – ja, för alla generationer i Guds rike.

DSC_5239

Hösten 2012 – Början

På grund av familjeskäl har det tagit ett tag för mig att fullborda det jag en gång började. Egentligen skulle det som började hösten 2012 vara färdigt drygt ett år senare. Men våra barn har blivit sjuka och min fru har haft förvärkar. I vår familj har två blivit fyra sedan jag avsökte om att gå denna kurs. Kopplingen till utbildningens inriktning är väldigt tydlig för oss som småbarnsföräldrar. Till slut så kunde även jag avsluta min utbildning, och då med den tredje gruppen människor.

DSC_5223

2020 – Framtiden

Organisationer av skilda slag använder ibland planer för sina idéer och verksamhet för att kunna utvärdera och komma så långt som möjligt. Som en sista uppgift i denna utbildning skulle jag utifrån vår situation som församling och tankar i församlingsledningen skapa en plan för det framtida familjearbetet. Nu delar jag den planen vidare här till er alla. Se den som en uppmuntran till att leva som familjer och församling i Jesu fotspår. För Gud har verkligen stora planer för oss. Och låt oss alla hjälpa varandra att leva i Guds kärlek och kraft, så att var och en får ge sin gåva när vi visar världen vem det är som älskar den högst av allt!

Plan för familjearbetet Korskyrkan Uppsala okt 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *