Tips till ledare och föräldrar

Det finns mycket bra uppmuntran och inspiration att ta del av. Här kommer några av dessa till alla er ledare och föräldrar.

LEVA LIVET

Det material som vi använder i Kompisklubben i Korskyrkan Uppsala heter Leva livet och kommer från Pingst Ung och är så bra. I följande film berättar Marina Andersson, en av dem som ligger bakom Leva livet, om de olika delarna som finns för alla underbara barn.

Marina har också skrivit den fantastiska boken Att leda barn till ett liv med Gud. Jag vill också rekommendera cdn Tid med Gud – lovsång & tillbedjan för alla generationer, och för noter finns ett tips i videon ovan, nämligen sångboken Lovsjung tillsammans.

KOMPIS

I materialet finns det numera också mycket bra draman av Andreas Tärnvind. Han har också skrivit Var inte Daniel rädd i lejongropen? Handbok för barnledare. Den är fantastisk! Finns att låna i Korskyrkan. Andreas har även gjort toppenbra barnmöten, här tillsammans med Magnus Sternegård. Fler finns här.

SJUNG UT

Köp musik, spela musik, sjung och dansa till Herrens ära och för allas glädje. Och använd Spofity. Där finns bland annat spellistan Lovsjung tillsammans, Andreas Tärnvinds Kompis Lovsång samt Äventyr i Gamla Testamentet 1 & 2, Emmy & Ella, IMK One Piece, Niklas Hallman, Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen, Jörgen Lithell och Youngsters/Barn-Oas. För att nämna några.

DSC_4986

LEVA FÖRSAMLING

Min missions- och församlingsrörelse Evangeliska Frikyrkan har gjort en kurs om att leva som församling alla generationer, om hur vi kan göra hemmet till kyrkan och kyrkan som hem och hur vi hjälper barn och unga att komma med i livet med Gud. I denna finns det också samtalsfrågor om ni lyssnar tillsammans som familj, barn & ungdomsråd, hemgrupp eller församlingsledning.

BARN, FÖRÄLDER OCH FAMILJ

På Citykyrkan i Linköpings hemsida finns kursen Barn, förälder och familj med Mattias Eveborn. Meningen med denna kurs är egentligen att deltagarna träffas, men det går även bra att följa undervisningen via nätet och samtala med sin partner för att stärka oss som kristna familjer.

SÅNGSTUND

För dig som vill ha fler sångstunder med dina minsta än vad öppna förskolor (som Kyrkis) kan ge vill jag tipsa om Josefin och Gunnel:

Har ni fler tips för oss som ledare och föräldrar? Skriv gärna och berätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *