Lämnade för att komma tillbaka

Idag är det Kristi Himmelsfärdsdag. Namnet är lättare att förstå än påsk (passera, gå förbi) eller pingst (femtionde dagens högtid). För de flesta är det en dag som inte betyder så mycket mer än ledighet. Men jag tror att det finns något oerhört viktigt i denna dag.

Jesus sa att det var bättre att han lämnade lärjungarna så att Anden kunde komma (Joh 16:7). Det vara alltså helt enligt planen att Jesus togs upp till Fadern, även om det gjorde hans vänner sorgsna och kan verka konstigt eftersom han var och är så helt fantastisk. Genom Anden är Gud nu alltid med oss och kan uppenbara sig och sin goda vilja och väg överallt och hela tiden. Att Jesus lämnade jorden under samtal med sina vänner visar också att han har uppstått från de döda och gått segrande ur striden (Luk 24:50-51).

Änglarna ord om att Jesus ska komma tillbaka är en annan av denna dags underbara glädjeämnen (Apg 1:11). Jesu återkomst kommer att bli en befrielsens dag, en hoppet och livets stora triumf och startskottet på världens fest. Det är också tidpunkten för den yttersta domen, vilket kan låta tungt och svårt. Men de goda nyheterna är att Gud trots människans bortvändhet och vilsenhet sände sin räddning, Jesus, så att alla skulle få möjligheten att få relation med sin skapare, sig själv och sin omgivning igen. En dag, när Jesus kommer tillbaka, ska allt bli som det är tänkt. Då ska ingen sorg och ingen plåga och ingen ondska och ingen död… finnas mer. Då finns bara liv. Liv i överflöd.

Du är inbjuden. Du är älskad! Du är vacker, värdefull och viktig.

Har du frågor eller funderingar på detta livet – välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *