Smajl – På riktigt!

Åter igen har jag haft förmånen att vara på barnläger på vackra Hjälmargården. Totalt över 400 barn och 600 personer. Från Korskyrkan Uppsala var vi 24 barn, vilket är det störta antalet under mina år. Så roligt och så spännande. Flera var med för första gången på Smajl och några för sista. Alla verkar ha haft ett toppenbra läger.

image

Som vanligt är det full fart hela dagarna. Det är aktiviteter, mat, bad, kiosk, lägerbål, sova i tält, träffa nya och gamla vänner. En dag gjorde vi en utflykt och trots blåst, åska och ösregn verkade gruppen på gott humör. Alla deltagare får under lägret välja en intressegrupp och barnen från Uppsala var med på läger-TV, på sjön, bakning, skapande, scout, sport, bygga & snickra samt bofferfäktning. Den sistnämnda var en av de mest populära sysselsättningarna på fritiden tillsammans med spela spel, rita och läsa.

image

Huvudsyftet med lägren är att vi ska få lära känna Jesus och veta med det är att vara hans vänner. Det påverkar allt i våra liv. Årets tema På riktigt kom med i storsamlingarna, smågruppssamtalen, pyjamasbönen innan vi säger god natt och i kvällssamlingarna där vi lyssnar, ber och lovsjunger vår Gud. För mig var detta höjdpunkten på lägret: att se flera hundra barn och vuxna röra sig till flera platser för att på olika sätt tillbe Herren och gensvar på hans kärlek och inbjudan. Och sångerna dröjer sig kvar efter lägret:

  • Gud jag prisar höjt ditt namn, Gud jag sjunger till din ära, för att det du sa var sant, att du finns här hos oss nära.
  • Gud du älskar mig precis som den jag är, jag är skapad för att du vill ha mig här.
  • Vänd dig om, titta hit, titta dit. Alla ögon vi möter ger en bild utav dig. Vi ser – att du finns på riktigt. Lyssna nu, du kan höra en sång, som vi alla kan sjunga tillsammans med dig. Vi hör – att du finns på riktigt.
  • Jesus du är den vi följer nu, för ingen annan älskar oss som du. Vi vill inte ha tomma ord och ytlighet, vi vill ha dina ord och ditt rikes verklighet. Du är på riktigt.

image

image

Under årets storsamlingar har vi fått följa Doris, Happy och Myskos på La Smajls detektivbyrå som försökte lösa en mängd mysterier, så som misstänkta utslag av hjälmarkoppor, grön mjölk till frukost, mystiska fårljud, illalukande surströmming med mera. Vi har fått möta gästartister som alla sjungit på temat: Samir & Viktor, Frans, Molly Zandén, Justin Timberlake och Panetoz. Dessutom har såklart Taggarna och rappartanten Rutan kommit tillbaka (och det var faktiskt Rutan som hade orsakat alla mysterier). Allt varvat med kopplingar till hur vi på bästa sätt ska leva i vardagen som Jesu vänner. Dagens stabila råd från Bibeln och människor som kommit från Bibelportalen har visat att:

1. Bibeln är på riktigt!

Läkaren Lukas berättade om det som han visste var sant och som han ville dela med andra. Vi får ta del av dessa fantastiska goda nyheter i Bibeln. Det vi sett och hört berättar vi (1 Joh 1:3).

2. Våga fråga!

Lärjungen Tomas blev inte övertygad av sina vänner som mött deras uppståndne Herre Jesus. Men han vågade fråga och fick själv möta Jesus och se att han levde (Joh 20:19ff). Vi får vara både övertygade och tvivlande. Det är ok med både utropstecken och frågetecken [! – ?], men vi ska alltid komma till Jesus och följa hans uppmaning: Sök så ska du finna (Matt 7:7).

image

3. Det är befriande att säga som det är på riktigt!

Kvinnan vid Sykars brunn blev så glad och befriad av Jesus. Han visste vem hon var och trots alla hennes fel och misstag älskade Jesus henne och gav henne ett nytt liv (Joh 4:1ff). Vi får hjälpa varandra att leva ärligt, sant och äkta. Jesus sa: Sanningen ska göra er fria (Joh 8:32).

4. Du är värdefull på riktigt!

Gud ser inte på oss som vi människor gör, han ser till hjärtat och han älskar verkligen oss alla. Det fick herdepojken David märka när han blev utvald till kung, även om han var yngst och ute med pappas fårhjord (1 Sam 16:1ff). Du är så dyrbar i mina ögon, och så älskad av mig (Jes 43:4).

5. Jesus är med oss på riktigt!

Oavsett om vi är på läger eller hemma så med Jesus med oss och vi kan leva med honom och varandra. Det är det bästa livet. Jag är med er alla dagar till tidens slut (Matt 28:20).

Jag tackar Gud för ännu ett läger, för kärlek, nåd, liv och sanning.
Jag tackar alla barn och ledare för härliga dagar. Ni är fantastiska.
Jag tackar alla förebedjare som bett för oss från Uppsala, var och en speciellt.

Och nu övergår jag till att leka, läsa och sjunga. Samt plocka och äta smultron, jordgubbar, körsbär, hallon, vinbär… och allt annat som hör sommaren till.

Guds rika välsignelse till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *