Förväntan och frustration inför föräldraledigheten

Idag har den börjat. Föräldraledigheten.

Jag har visserligen varit hemma två dagar/vecka sedan i mars, och var hemma med A när hon var mindre än ett år. Men nu kommer jag vara hemma med T som är drygt två år på heltid, och med A, 4 år, på måndagar och fredagar.

Utgångsläget är positivt. Vi har bett att min hustru B ska få jobb, och när hon nu har fått det är vi tacksamma. Jag gillar dessutom att vara med våra (och andras) barn, så att vara föräldraledig är något jag sett fram emot och längtan till med förväntan. Jag tror att det kan få bli fantastisk tid tillsammans då vi kan lära känna varandra och Jesus, leva vardagsliv med lek, mat, hämtning och lämning, gränssättning och så vidare. En annan bra sak är att kunna göra en sak, och inte kombinera två som det var under våren.

Utmaningarna finns alltid där för oss som människor och som föräldrar. Den senaste tiden har jag känt mig stressad och lite frustrerad över hur det ska gå att vara hemma och ta ansvar. Min förmåga att planera och fokusera kommer verkligen att prövas. Likaså mitt tålamod, både med mig själv, situationer och med barnen. Att ha barn är bra för helgelsen, som en vän sa till mig.

Så bra att Guds Andes frukt är tålamod (Gal 5:22-23). Jag får söka Herren och ta emot mer.

I går kväll läste jag i Psaltaren och kom till (139:23-24)
Rannsaka mig, Gud, och känn mina tankar,
pröva mig och känn min oro,
se om min väg för bort från dig,
och led mig på den eviga vägen.

Det fick bli min bön. Jag får komma till den levande Guden med mitt liv och allt det innehåller. Herren har hand om mig och min familj. Det tycker jag är fantastiskt.

Och första dagen har gått väldigt bra. Att vara närvarande, uppmärksam och leva i nuet är liv på riktigt. Det kommer bli många kojor byggda, lekplatser besökta och böcker lästa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *