Världens bästa pappa för mina barn

Under sommaren har jag funderat på hur oerhört viktiga vi som föräldrar är för våra barn. Jag hörde på en dokumentär på radio och andra berättelser från människor som alla visade hur jobbig saknaden av en förälder kan vara. Och jag läste Lukas 15, och tänkte att den yngre sonen kommer till besinning när han är långt hemifrån och då börjar förstå vad det är som han hade där hemma hos sin Far. Jag hoppas att vi och våra barn inte ska behöva fara vilse för att förstå hur mycket våra föräldrar och Herren Gud älskar oss.

Som föräldrar behöver vi självförtroende. Det har vi inte alltid tillräckligt av. Vi behöver också förebilder, och för oss pappor som är hemma med våra barn är det en ny tid eftersom förutsättningarna och situationen förändrats, och vi behöver hitta vår väg så gått det går.

I helgen som gick upptäckte jag en serie på SVTplay från NRK som heter Världens bästa pappa. Nu har jag sett första avsnittet, och det var mycket uppmuntrande för mig att få följa andra i liknande situationer som mig själv. Vardagen med barn i olika perspektiv kommer fram. Tips, uppmuntran och förslag på lösningar på utmaningar ges av olika experter och programledaren träffar olika personer som hjälper till med hur vi kan vara närvarande, skapa förutsägbarhet, tydlighet, behålla lekfullheten, samarbeta som föräldrar för barnens bästa och så vidare.

Jag kommer absolut att se denna serien som jag tycker tar upp ett så viktigt ämne. Och nu har ni som läser detta fått veta om den möjligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *