Exempel att följa

Förälder och lärjunge.

I allt handlar det om att följa och att efterföljas. Det liv vi lever blir ett exempel som andra kan och kommer att ta efter. Våra barn gör ju som ni vet precis som vi gör, och inte i samma grad det som vi säger. Det är både fascinerande och frustrerande, beroende på vilka vanor eller ovanor hos oss själva som vi talar om/tänker på.

Därför är våra liv så avgörande. Hur vi riktar oss, hanterar relationer, tid, jobb, ledighet, pengar, mobiler, andra prylar – allt ger ett exempel som visar hur vi vill att livet ska levas. Som visar våra barn på livet och dess grundläggande värden. Vilket jag hoppas och ber visar på vår Herre och Frälsare och möjligheten att leva med honom varje dag.

Närhet är i föräldraskap och i lärjungaskap helt avgörande. Att följas åt. Ha tid tillsammans. Vardagsliv. Reflektion, samtal och frågor, bara öppna kort. Därför behöver vi, ja måste vi, ge av oss själva för att våra barn ska lära sig att älska. Och för att andra ska upptäcka den som älskade oss först.

Jag är glad över att höra mina döttrar sjunga: Ära Halleluja, Han är Kung – jag har en vän som är Kung. Tacksam att det finns många bra exempel att följa efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *