Vardagsliv i dessa tider

Varje ny dag är en möjlighet. Också i tider av ovisshet, oro, virus och förändring får vi alla dagar som en gåva från Gud. Ta emot era liv som de är och ser ut. Öppna era ögon och se att Gud själv fyller er med kärlek och kraft genom sin Ande.

Jag vill uppmuntra er att ta vara på det påsklov och den påskhelg som nu väntar för att vara tillsammans som familj. Gör något tillsammans, som blir mer än att tiden bara går. Var i naturen, åk till lämpliga ställen för att upptäcka och vila. Laga mat med varandra. Ta tid att sitta och prata till punkt vid matbordet. Spela spel, läs böcker, lek en lek, skapa något kreativt, bygg med lego, dockor eller snickra en lådbil. Vad era barn och ni gillar vet ni bäst. Lyssna till vad barnen och ni själva bär på i era liv och låt det få komma fram, möt det med omsorg och kärlek.

Kom ihåg att hålla kontakten med släktingar och vänner, även om formerna ser annorlunda ut. Var med och sprid Guds kärlek till grannar, klasskamrater, arbetskamrater genom att visa att ni bryr er genom att höra av er och peka på hoppet som tron på Jesus innebär. Så kan vi få dela med oss av våra liv och vår tro till andra.

Också i dessa tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *