För att ni ska bli mina vittnen. 14 maj.

Apg 1:3, 6; Mark 1:14-15

När Jesus hade uppstått visade han sig många gånger för sina lärjungar och talade om Guds rike. Guds rike hade Jesus visat med sitt liv och talat om också innan sin död. I Jesus kan vi se och förstå Guds vilja och plan med oss och med hela skapelsen. Jesus är kungen i det annorlunda riket som inte har några gränser.

  • Vad betyder det att bo i Sverige? Vad har vi rätt till och vad måste vi göra som medborgare?
  • Vad tror ni att Guds rike innebär? Finns det likheter och skillnader?
  • Hur kan vi leva i Guds rike i dag?

FÖRDJUPNING

Läs några av de Bibelställen där Jesus talar om Guds rike. Förslag: Matteus 6:31-34, 13:1-58, Lukas 1:30-33. Eller se The Bible Project: Gospel of the Kingdom. Samtala om vad som vad Guds rike betyder för oss utifrån detta.

BÖNETIPS

Ta fram en världskarta och tacka för alla de som följer Jesus över hela jorden. Be om mod och kraft, särskilt för de som möter motstånd och förföljelse. Be att Guds rike ska få komma hos alla och överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *