För att ni ska bli mina vittnen. 13 maj. Kristi himmelsfärds dag.

Välkommen till en vandring från Kristi Himmelsfärd till Pingstdagen
för hela familjen och andra intresserade.
Under några dagar ska vi följa vad som hände Jesus, vad han sa och gav till lärjungarna. Jesus åkte till Fadern men lämnade inte sina vänner ensamma utan skickade den helige Ande för att vara med dem varje dag och för att lärjungarna skulle bli vittnen, berätta om och visa vem Jesus är, har gjort och gör.

Följ med på en spännande resa!

Apg 1:1-11, Mark 16:19-20, Luk 24:50-53

Jesus hade berättat för sina lärjungar att han skulle gå tillbaka till Fadern som skickat honom till jorden, vilket vi kan läsa i Joh 7:33 och 16:5-11.

  • Hur tror ni lärjungarna tänkte och kände när Jesus uppstått efter sin död?
  • Vad kände de sedan när han lämnade dem?
  • Kan vi lita på vad Jesus sagt och säger? Varför tänker ni så?

FÖRDJUPNING

Detta förutsades redan i Ps 110:1 som citeras av Petrus när han predikar på Pingstdagen i Apg 2:34-35. Vad tänker ni om det som en del i Guds plan?

UTMANING

Packa en liten fikakorg och gå ut i den vackra naturen, kanske till ett litet berg. Fråga barnen vad de vet om Kristi Himmelsfärdsdag. Vi minns att Jesus efter sin uppståndelse mötte människor och lovade att han en dag ska komma tillbaka för att upprätta sitt rike, men fram till dess är han med oss genom sin helige Ande. Gud är alltid med oss, visst är det fantastiskt!

BÖNETIPS

Passa på att tacka Jesus tillsammans. Tacka för att Jesus besegrat döden, synden och ondskan. Tacka för livet, för varandra, för att Jesus alltid vill det bästa för alla människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *